r
Nosalty Logó

Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dave
Mennyei tojásrántotta pirítóson, gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    1272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4955 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2624 micro
Összesen 1895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat tisztítsuk meg.
  2. Egy serpenyőt előmelegítünk az olívaolajjal, majd beletesszük az apró kockára vágott hagymát , a kakukkfüvet, a félbevágott fokhagymát és a gombákat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pirítjuk, amíg a gombák aranybarnák nem lesznek.
  3. Ezután egy tálra tett konyhai papírtörlőre borítjuk a gombákat, a fokhagymát kivesszük, és melegen tartjuk őket.
  4. Egy magas serpenyőbe vagy akár fazékba feltörjük a tojásokat, és beletesszük a vaj felét. Fontos, hogy ne verjük fel a tojásokat előre!
  5. Tegyük fel melegedni, miközben egy spatulával/fakanállal folyamatosan keverjük.
  6. A tojásoknak krémesnek, puhának és kicsit darabosnak kell lenniük. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor hirtelen elkezd összeállni a tojás, félretesszük a serpenyőt, miközben folyamatosan keverjük a rántottánkat, és amikor "lenyugodott", rakjuk vissza ismét melegedni.
  7. Amikor a tojás már majdnem kész, rakjuk bele a vaj másik felét, és keverjük el.
  8. Mikor teljesen kész, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a creme fraiche-t, ízesítjük sóval, borssal, majd az apróra vágott metélőhagymát tesszük bele, és jól elkeverjük.
  9. Tálaljuk: a pirítósra tegyük rá a rántottát és arra a pirított gombát.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14226
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 28.

Ajánló

Hűvősebb időben tökéletes. A puha, lágy rántotta és a ropogós pirítós kontrasztja hihetetlen ízélmény, ráadásnak egy  jó forró tea ... egyszerűen fenséges uzsonna, vacsora! A crème fraîche-t lehet helyettesíteni tejföllel, lényeg, hogy lehetőleg minél zsírosabb legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay egyik receptje alapján készítettem el ezt a hihetetlenül finom ételt. Kicsit talán tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos rántottát, de miután az ember rájött a nyitjára, nem is akarja másképpen elkészíteni. A jövőben én is csak így fogom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek