Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggylikőr recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 667 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

összesen: 6669 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 222 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manipakiao
manipakiao Fri, 2017-07-21 13:57

Kedves periscope!Már másodjára készítem,én a meggyet kimagoztam. Amikor elkészült a likőr leöntöttem a meggyről, a gyümölcsre rum aromát öntöttem. Majd egyszer jó lesz krémbe. Persze csak ha marad, mert ugyanúgy rájárok mint a likőrre. Köszönöm a receptet.

periscope
periscope / periscope Sun, 2017-07-23 18:59

Köszönöm a visszajelzést és azt, hogy megosztottad, hogy a meggyet kimagozva is lehet beletenni. Örülök, hogy tetszik a likőr, fogyasztjad egészséggel! Kitűnő ötlet a rumaroma, majd én is alkalmazom. Figyelmedbe ajánlom, hogy itt a málnaszezon, készítsél abból is likőrt, ugyanezzel a recepttel. Isteni. üdv.

manipakiao
manipakiao Sun, 2017-07-30 08:39

Kedves periscope/periscope! Köszönöm a málnalikőr ajánlatodat, elkészítem, és mindenképpen visszajelzést írok. Üdv.manipakiao

nattyka
jana / nattyka Tue, 2011-06-28 14:30

Sziasztok!
Végül mi is törkölyből készítettük. A szőlőpálinka valóban a szőlőből készül és a törköly pedig a törkölyből :-)))) Nálunk mindkettő megy, bár a szőlőpálinkának az idén nagy sikere volt. :-)

periscope
periscope / periscope Tue, 2011-06-28 12:11

Kedves nattyka és Koszider!

Mindannyiunk megnyugtatására most már végleg utánajártam a "pálinkaügynek". Nattykának igaza van, hogy a törköly és a szőlőpálinka nem ugyanaz, aminek Koszider pontosan utána is nézett.

Én voltam a balga, mert eddig azt hittem, hogy az szőlőpálinka amiből a cherry-t készítem. Na mára kiderült, hogy nem. Az törköly. És az is törköly, amiben szépen érlelődnek a meggyszemeim, még egy kicsi és készen is lesz. Az íze tökéletes, ezt is megkóstoltam, és az eddigi tapasztalat is azt mutatja, hogy kitűnő a recept.

Azért jó a törkölypálinka is, mert nem olyan intenzív az aromája, viszont az alkoholfoka megvan, és tökéletesen átveszi a meggy aromáját. Nem mellékes az a szempont sem, hogy jóval olcsóbban beszerezhető.

Tehát a törköly megfelelő, javítom is a receptet (remélem sikerül). Aki eddig szőlőből készítette, az sem ontott el semmit.

Aki elkészítette, mindenkinek jó "kortyolgatás" kívánok! És vigyázni a meggyszemekkel, nagyon becsapósak, "etetik" magukat de nagyon magas az alkoholtartalmuk - tapasztalatból mondom!!

üdv.

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-11-23 17:47

Kedves Periscope!
Köszönöm a tájékoztatásunkra szánt idődet! (Valamint nyilván a párod tippjeit is.)
Sajnos, ebből már csak jövőre lesz próba, de akkor biztosan belevágok — rendszerint nehezen tudok mit kezdeni a rengeteg meggyel.
Üdvözöl: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-06-27 18:08

Meggugliztam, és kiderült, hogy ismerem én a szőlőpálinkát, sőt, ittam is. A törköllyel ellentétben ez a teljes szőlőszemből (és nem a kisajtoltból) készül. A fő baja, hogy a valódi szőlőpálinkát aranyáron mérik, meg is érdemli, aki egy 3 dl-es, 5.000 Ft-os cserszegi fűszeresből meggylikőrt csinál.
Kedves Periscope (vagy a párod, aki a "pálinkafelelős")! Van valamilyen alternatív ötleted?
Köszönöm: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-06-27 18:01

Nos, én szőlőpálinkát még nem láttam, kizárólag törkölyt. (Mondjuk, abból ezerféle van, a Grappától elkezdve a tokaji ófurmint törkölyig.) Kíváncsi lennék, honnan szereztek szőlőpálinkát.
Köszi!
Koszider

periscope
periscope / periscope Mon, 2011-06-27 16:18

Igazad van nattyka a kettő nem ugyanaz. Bocsánat, én tévedtem. Én szőlőpálinkával készítettem, remélem ha Koszider törköllyel csinálta úgy is jó lesz.
Ez a hiba azért történhetett meg, mert itthon nem én vagyok a pálinkafelelős. Mégegyszer bocsi.

periscope
periscope / periscope Fri, 2011-06-03 10:38

Igen törkölyt. Vagy lehet másmilyen jobb minőségű pálinka is, pl. körte. A törköly azért jó, mert az veszi át legjobban a meggy ízét

667
meggy 1 kg
cukor 1 kg
vaníliás cukor 1 csomag
pálinka 10 dl