r
Nosalty Logó

Meggyleves szilvával és almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyleves szilvával és almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3093 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforraljuk a tejet, majd félretesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A meggyet bő vízben odatesszük forrni. Ha már majdnem forr, beletesszük a darabos fahéjat (kb. 2 cm-es darabokat), a szegfűszeget, a citromot, a vaníliás cukrot, cukrot, a sót. Ilyenkor tehetünk bele különböző gyümölcsöket is.
  3. Gyakran kavargatjuk, kóstolgatjuk és édesítjük még (ha szükséges). Ha puha a gyümölcs és elég édes már, lassan beleöntjük a főzőtejszínt.
  4. Állandóan kavarni kell most, hogy csomómentes legyen a lé. Közben az étkezési keményítőt vízben felengedjük, és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük szűrőn keresztül. Ettől lesz sűrűbb és krémesebb.
  5. Ha nincs otthon étkezési keményítő, liszttel is lehet sűríteni (2-3 ek. lisztet jól elkeverünk egy kis tejjel, és ezt öntjük a levesbe szűrőn/szitán keresztül).
  6. Ha felforrt a leves, rögtön zárjuk el!
  7. A felforrt és kihűlt tejet csak akkor öntjük a levesbe (ízlés szerint kóstolgatni kell, hogy ne legyen túl híg se), ha a leves is kihűlt. (Hideg vízben gyorsíthatjuk a kihűlési folyamatot.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9393
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány évvel ezelőtt a párom anyukájánál vacsoráztunk egy nyári napon, és meggylevest készített. Mondtam, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, de megkóstoltam illedelmességből. Azóta a kedvenc levesem lett, és amint megkaptam a receptet, sokszor el is készítettem. Az egész család kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?