r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Big Boss
Meggyes-mákos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2292 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 5532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport.
  3. A lisztet és margarint a kezünk között elmorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a porcukrot is,és sima tésztát gyúrunk belőle.
  5. Dió nagyságú golyókat formálunk belőle és kibéleljük vele a kosárka formákat.
  6. A töltelék készítése:
  7. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és hozzáadjuk a mákot.
  8. Összeállítás:
  9. Minden kosárkába pár szem meggyet teszünk és nyomózsák segítségével megtöltjük a habbal.
  10. A tetejére mandulát teszünk.
  11. Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16897
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-mákos kosárka
Big Boss 56 recept

Édesapámnál láttam hasonló kosárkákat. Előkaptam gyorsan a Mit sütöttek ki az algyői asszonyok című süteményes könyvet. Ebben találtam egy mami kosárkája nevű sütit. Eredetileg diós, de én mákkal és meggyel készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!