r
Nosalty Logó

Meggyes-krémes háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csupasüti
Meggyes-krémes háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 479 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 227 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 479 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2527 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5731 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A sütihez

  1. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
  2. A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
  3. A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
  4. Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
  5. Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
  6. A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
  7. A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
  8. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
  9. Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük, hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
  10. Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 37x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Igazi nyári sütemény,  forró napokra, amit én egy habos fekete kávéval tálaltam, de nagy melegben ajánlom a jeges kávét hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-krémes háromszög
Csupasüti 59 recept

Ez a csodálatos sütemény még finomabb, mint ahogy látszik. Könnyű, igazi nyári pite, amit bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek