r
Nosalty Logó

Meggyes cupcake háromféle krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Joanna
Meggyes cupcake háromféle krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Elkészítés

A kétféle piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses). Készítsük el a kétféle piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját verjük fel egy kicsit 1 ek cukorral. A fehérjét is kezdjük el habbá verni, és amikor már szinte teljesen kemény hab lett, adjuk hozzá a maradék 1ek cukrot, és úgy verjük tovább. Egy kevés habot jól keverjünk a tojássárgájás péppel egy fakanállal, majd adjuk hozzá a többi habot is, és kevés mozdulattal óvatosan forgassuk bele. Szitáljuk bele a lisztet, és azt is forgassuk bele fakanállal.
  2. A massza felét kenjük ki egy 10x25-30 cm-eslapnak (kb. 0,5 cm vastagra) sütőpapírra. A maradék tésztába keverjünk bele a kakaóport, és azt is kenjük ki egy hasonló vastagságú lapnak (kb. 10x15 cm-es).Süssük készre a lapokat (kb.10-15 perc).
  3. Ha a lapok megsültek, még melegenhúzzuk le a világos lapról a sütőpapírt, és fordítsuk meg a tésztát, hogy a teteje kerüljön alulra. Szélezzük le, majd tekerjük fel a sütőpapírral együtt (mint egy roládot), és hagyjuk kihűlni.
  4. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval. Egy kevés meggyet turmixoljunk le vagy törjünk össze, és keverjük össze a maradék tejszínhab 2/3részével. Tekerjük ki a világos tésztacsíkot, és kenjünk rá vékonyan a meggyes tejszínhabkrémből, majd tekerjük fel óvatosan. Rakjuk be egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  5. Húzzuk le a sütőpapírt a csokis lapról is, majd szúrjunk vagy vágjunk ki belőle két kb. fél cm-rel nagyobb kört, mint a feltekert henger alapfelülete.
  6. Vízgőz fölött olvasszunk fel a csokit, majd hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá a második 1/3 rész tejszínhabhoz.
  7. A betöltött henger alját és tetejét is kenjük meg egy kevés meggyes krémmel, és hozzáragasztva általa a két kakaós piskótakarikát. Az oldalait kenjük be a csokoládés tejszínhabbal, majd forgassuk bele csokireszelékbe.
  8. Töltsük be a maradék csoki és sima tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal formázzunk kúpot a sütemény tetejére. A csúcsára helyezzünk 1 db lecsöpögtetett meggyszemet.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3364
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Joanna 1 recept

A sütemény érdekessége, hogy bár nincs semmilyen különleges hozzávalója, az összetétele, valamint a vágásfelülete szokatlan és egyedi.

Hozzávalók

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek