r
Nosalty Logó

Meggyes-almás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-almás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.4 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12260.4 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    4116 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1068 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2126 micro
Összesen 5458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  4. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a felét a tojássárgájához adjuk.
  5. A tojás fehérjéből kemény habot verük, és finoman összedolgozzuk a sárgájával, majd a masszához adjuk a maradék lisztet.
  6. A meggyet lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a tésztához.
  7. Az almát lecsepegtetjük, közepesen vékonyra szeljük, és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy mindenhova jusson.
  8. Ráöntjük a tésztát, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje aranysárga nem lesz (tűpróba!).
  9. Ha megsült, hűlni hagyjuk.
  10. Ha kihűlt, fejjel lefelé kiborítjuk (hogy az alma legyen felül), és tortagyűrűt rakunk köré.
  11. A krém elkészítése:
  12. A tejszínt kemény habbá verjük.
  13. A túrót a cukorral eldolgozzuk, és finoman összedolgozzuk a tejszínnel.
  14. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belereszeljük a citrom héját.
  15. Ameggyet lecsepegtetjük, 8 vagy 16 szebb szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a krémbe.
  16. A zselatinlapot a csomagoláson leírt módon elkészítjük (HIDEG krémekhez).
  17. A zselatint beleöntjük a krémbe.
  18. Ráöntjük a krémet a kihűlt tésztára, és elsimítjuk a tetejét.
  19. Rátesszük a meggyet és a mandulát.
  20. 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10524
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első olyan torta, melyhez nem használtam receptet. Szerintem nagyon finom lett, és könnyű elkészíteni is. Könnyű torta, nem megterhelő a gyomornak sem:).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!