Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggybefőtt Petruska konyhájából recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 313 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1249 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 64 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pintyöke72
pintyöke72 Sat, 2015-07-11 10:27

Nagyon szuper a recept! Tavaly elkészítettem a leírásnak megfelelően, és ma is ugyanolyan! Nagyon értékelem,hogy semmilyen tartósítószer nem került bele!
Köszi a receptet, isteni!

Ancie
Ancie Mon, 2014-07-07 21:24

Szia! Az mit jelent, hogy 5-10 perc utàn forrósítsuk vissza az üvegeket? Tegyem bele a lezàrt üvegeket egy làbasba amiben vìz van ès forraljam fel??l

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2014-07-08 15:05

Szia Ancie!

Ha az 5-ös pontban írtakra gondolsz, ott az van, hogy fordítsuk vissza az üvegeket,hiszen eddig fejtetőn voltak! Nem kell őket lábasban, vízben forralni, hiszen a meggyet már megfőzted előtte!

P

Shrekova
Shrekova Mon, 2013-07-01 22:41

Szia!
Én ma csináltam 4 üveggel de alig hogy el kezdett melegedni a lábosban a víz szétszakadtak a meggyek,mindegyikről kb cafatokban lógott a héja pedig forrás után kb 3-4 percig főztem csak amíg más színűek nem lettek.. ez miért lehet? Így is ehetőek persze :)

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2013-07-02 07:18

Szia Shrekova!

Valószínűleg a meggyben van a hiba. Nem mindegyik bírja jól a főzést. A lazább szerkezetű és több vizet tartalmazó nagyon hamar szétfő. Én is jártam már így. Próbáld meg majd másfajtával! Azzal biztosan sikerülni fog!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-07-03 07:02

Szia Petruska!
Köszi a választ, most már teljesen értem!:)
Csak egy baj van, nem kaptam már ma meggyet a piacon.:( Milyen gyümölccsel lehet még ezt a módszert használni?
Üdv. Marcsi-Boszi

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2012-07-03 14:14

Szerintem másfajta gyümölccsel is bátran kipróbálhatod! Pl a barackról még nem késtél le! :) Viszont az nem enged annyi levet, mint a meggy, ezért biztosan több vízre lesz szükség a felöntőléhez! Ha véletlenül sok lesz és marad belőle, akkor csinálj belőle gyümölcs levest! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-07-04 06:58

Szia! Nagyon köszönöm a válaszod, kipróbálom biztosan és hamarosan. Őszit már láttam a piacon, de eltevéshez még drágának találtam.
Üdv. Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-07-02 07:27

Szia Petruska! Nagyon bizarr, hogy "csak " ennyi és kész, de nagyon tetszik. Holnap még akarok venni meggyet és kipróbálom. Remélem tényleg jó lesz így. Ja, egy kérdés:a felforralást úgy érted, hogy valami lábasba teszek valamennyi vizet és beleállítom a fedő nélküli üvegeket? Meddig érjen a víz az üvegeknek?
Várom válaszod. Köszi.
Marcsi-Boszi

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-07-02 18:25

Szia Boszi13! Üveg nélkül kell a lábasba tenni a meggyet, cukrot és a vizet. Pár perc forralás után kell a tiszta üvegekbe tenni, lezárni, és fejre állítani. Sokkal tovább tartana a befőzés, ha üvegesen állítanád vízbe és úgy forralnád fel. Régebben úgy is próbáltam, de nekem az nem jött be, a meggyek is szétfőttek.

313
meggy 140 dkg
cukor 16 ek
víz 4 dl