r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rkitta
Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot és az élesztőt elkeverjük benne, felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, a margarint és a zsírt elmorzsoljuk benne.
  3. A medvehagymaleveleket hosszában középen félbehasítjuk, majd keresztben vékony csíkokra vágjuk.
  4. A zsiradékkal elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felszeletelt hagymát. A tésztát összedolgozzuk, majd amikor összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, és jól átgyúrjuk. Konyharuhával letakart tálban 50 percet kelesztjük langyos helyen.
  5. Kelesztés után lisztezett nyújtódeszkára helyezzük a tésztát, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel rácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ha ilyenünk nincs, egy vékonyabb falú felespohár is tökéletesen megteszi).
  6. Lisztezett tepsibe rakjuk a pogácsákat, egymástól kb. 2 cm távolságra. Tetejüket felvert tojással megkenjük, majd így még 10 percet pihentetjük őket.
  7. 170-175 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben aranybarnára sütjük őket (kb. 20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 14670
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás pogácsa rkitta konyhájából
rkitta 4 recept

A párom nagy medvehagyma-kedvelő, már egy ideje nyaggatott, hogy süssek egy jó medvehagymás pogácsát, mert anyukája is mindig ilyet sütött gyerekkorában, és nagyon szereti. Így amint bejött a szezon, elmentünk medvehagymát szedni. Ezután már csak a megfelelő recept megtalálása volt vissza. Sajnos azonban hiába néztem meg jó párat, egyik sem volt tökéletes számomra, ezért több recept kombinációjából és hozzáadott saját ötletekből született meg ez a finomság. Hatalmas sikere lett, két nap alatt két adaggal sütöttem meg belőle, és nagyon hamar, maradéktalanul elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!