r
Nosalty Logó

Medvehagymás-gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Medvehagymás-gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2572 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 641 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 2572 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, vizet öntünk alá, letakarjuk fóliával, és sütjük kb. 30 percig.
  3. A gombát lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, lisztet, ételízesítőt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát. Jól összekeverjük,1-2 ek. tejjel lazítjuk, húsra öntjük, és már fólia nélkül tesszük vissza teljes sülésig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 984
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-gombás csirkemell
Salamon Csilla 1202 recept

Nálunk a favorit a csirkemell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek