r
Nosalty Logó

Medvehagymás falafel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Medvehagymás falafel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Falafel

Joghurtos öntet

Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Falafel

Joghurtos öntet

Összesen 3161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Falafel

Joghurtos öntet

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5572.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    2742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Falafel

Joghurtos öntet

Elkészítés

Falafel

  1. A csicseriborsót alaposan turmixoljuk össze a medvehagymával, a sütőporral, az olajjal, kukoricaliszttel és a fűszerekkel, limelével.
  2. Nedves kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat, forró olajban süssük őket aranybarnára, végül papírtörlőn csepegtessük le.
  3. Az elkészült falafelt hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatod.

Joghurtos öntet

  1. Egy tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat, és már fogyaszthatjuk is tortillába csomagolva, falafellel és zöldségekkel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2147
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás falafel
Gerzsenyi Flóra 374 recept

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered, mára az egész világon elterjedt. Különösen a vegetáriánus étrendek követői között népszerű. Általában humusszal és zöldségekkel szolgálják fel pitában, de gyakran készítenek belőle szendvicseket is, illetve más köret mellé is fogyasztják. (forrás: Wikipédia) Én most egy szezonális alapanyaggal, a medvehagymával összekombinálva készítettem egy szuper tortillás szendvicset.

Hozzávalók

Falafel

Joghurtos öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!