r
Nosalty Logó

Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás- aszalt paradicsomos bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3854 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 964 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3854 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomokat kb. 1 dl forró vízbe beáztatjuk.
  2. A lapockát a faggyútól megtisztítjuk, és egy tepsibe helyezzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, medvehagymával megkenjük, és az aszalt paradicsomokat elhelyezzük a húson, a levet aláöntjük.
  4. Olívaolajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és pihentetjük kb. 1 órát.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 70-80 percre.
  6. Majd ha a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és 5-10 percig 250°C-on továbbgrillezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3126
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk. A burgonyapürét tálaláskor a sült báránylapocka szaftjával meglocsolhatjuk. Jó lenne még hozzá az almás mentazselé, de sajna elfogyott. Helyette egy kis nektarindzsem került mellé. Ettünk hozzá még tejfölös uborkasalátát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előkerült a fagyasztóból a bárány másik része is, és nem tudtam ellenállni, hogy ne csináljak valami finomat belőle. A család ennek csak örülni tudott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek