r
Nosalty Logó

Medvehagyma pite görög joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagyma pite görög joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 472 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 472 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8381.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 2371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a vajas tésztát. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd összemorzsoljuk a vajjal (szobahőmérsékletű), és a felvert tojás segítségével tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva egy órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Közben elkészítjük a pite töltelékét. A medvehagymát késes aprítóban felaprítjuk, közben folyamatosan csorgatjuk hozzá az olívaolajat. Ezután összekeverjük a görög joghurttal, a 4 db (villával felvert) tojással, a fűszerekkel és a parmezán sajttal.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a kivajazott pite formába (én szögletes tűzálló tálban készítettem) helyezzük. (A kilógó részeket késsel levághatjuk, én ezt a lépést kihagytam, mert szeretem, ha rusztikus kinézetű és a tésztát sem dobom ki szívesen.) Előmelegített sütőbe rakjuk kb. 5-10 percre. Ha látjuk, hogy kissé megsült, de még nem barnult meg, kivesszük, és ráöntjük a tölteléket.
  4. 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. (Akkor jó, ha a töltelék már nem folyós és kissé barna a teteje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15*30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymát nagyon szeretem, így mindig megveszem a piacon. Azonban sokszor napokig kell gondolkoznom, hogy mit is készítsek belőle. Egyik este készült ez a remek kis pite vacsorára. Egy tartalmas leves után főfogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?