r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomos tallér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mediterrán paradicsomos tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3520 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9559.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    6500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    2086 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14079 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  2. Majd a tésztát liszttel alaposan meghintett gyúródeszkára tesszük, és kinyújtjuk (1 cm). Ha a tésztánk túl ragacsos volna, liszttel segítünk az állagán.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd a felvert tojással megkenjük az összes tallért.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a tallérok teteje (kb. 40-45 perc).
  6. 5-10 percet állni hagyjuk tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33935
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 10.

Ajánló

A tetejét meg lehet szórni sajttal. Bevallom töredelmesen, nekem elfogyott, ezért nem látható a képen sajt a tetejükön:) Friss paradicsom helyett használhatunk szárítottat is vagy konzerv paradicsomot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sajtos rúd receptje volt az alap. Amin változtattam: 45 dkg liszt helyett 46 dkg, mert az én összetevőimtől túl ragacsos lett a tészta (sőt a gyúródeszkám is alaposan meg volt lisztezve). Sütőport is tettem bele, anya receptje nem tartalmazza. Tejföl helyett  crème fraîche-t használtam. Trappista sajtot mozzarellára cseréltem. Aztán jött a többi: paradicsom, paradicsompüré és a zöldfűszerek. Mikor elkészült, és megkóstoltam, nagyon boldog voltam, mert majdnem a kedvenc paradicsomos péksütim ízét sikerült eltalálnom:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek