r
Nosalty Logó

Mediterrán paradicsomleves mozzarellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Mediterrán paradicsomleves mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33558 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 233 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4844.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    2495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    6395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201348 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8080 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sűrített paradicsomot a vízzel, a zeller szárával, a leveskockávalés egy kis sóval feltesszük főzni.
  2. Közben a hagymát lereszeljük pépesre (Az is jó, ha reszelés helyettösszeturmixoljuk egy kis paradicsomlével.)
  3. Egy serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és pár perc pirítás után rákeverjük a hagymás pépet is. Sűrűn kevergetve pirítjuk.
  4. Ha elkezd összeállni, akkor a levesből kimert lével lazítjuk. Ezt a hagymás-lisztes rántást apránként hozzákeverjük a leveshez, majd rászórjuk az oregánót is, és együtt felforraljuk.
  5. A végén ízlés szerint cukorral édesítjük. (Mi kifejezetten édesen szeretjük, ezért 5 ek cukrot kevertem hozzá.)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 51601
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Ajánló

Aki esetleg nem szeretné a mozzarellát, próbálja ki parmezán sajttal. Úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még anno egy munkahelyemen minden nap egy ételfutár cégtől rendeltünk ebédet. Az ottani paradicsomlevest mindenki imádta, és azt különösen, hogy mini mozzarella golyók úszkáltak benne, ami a forró levesbe téve selymesen megolvad. Azóta itthon én is így készítem a paradicsomlevest, a férjem legnagyobb örömére.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek