r
Nosalty Logó

Mediterrán hamburger

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Mediterrán hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 3993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11036.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2270 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2760 mg
  • Nátrium
    5310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1495 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    7216 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 3993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Hús

Továbbá

Elkészítés

Hús

  1. A szőlőleveleket megmossuk, a szárát levágjuk, és egy citrom levével bőven meglocsoljuk. Egy éjszakára vagy néhány órára hűtőben állni hagyjuk.
  2. A padlizsánt megmossuk és kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és 5 mm vastag karikákra szeleteljük. Egy sütőpapírral beterített sütőlapra tesszük a zöldségkarikákat. Olívaolajspray-vel lespricceljük, vagy óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk bazsalikommal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15 percig sütjük. Akkor van kész, ha már kezd barnulni a padlizsán felülete és hagyma széle.
  3. Míg a zöldségek sülnek a darált húsokat, a lila hagymát, a fokhagymát, a szódabikarbónát, a csombort és a vizet összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és kézzel szép, egyenletes masszává dolgozzuk össze. 4 darab pljeskavica húspogácsát formázunk belőle. Egy serpenyőben olívaolajon kb. 5-6 percig sütjük, majd átfordítjuk, és még 5-6 percig sütjük.
  4. A kész húsokat kivesszük, és a camembert sajtokat a húsok helyére a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  5. A sajtokat kivesszük, és a húsok mellé félretesszük. Melegen tartjuk őket. A zsemléket félbevágjuk, és a serpenyőbe tesszük a belső felükkel az olajba fordítva. Egy kicsit megpirítjuk.
  6. Míg a sajtok meg a zsemlék sülnek, a paradicsomokat felkarikázzuk. A kicsit kihűlt sült sajtokat pedig keresztben félbevágjuk. Ha még nagyon lágy, szétfolyhat, így érdemes pár percet várni, míg egy kicsit dermed, de még lágy.
  7. A zsemle alsó felét megkenjük majonézzel, rá egy szőlőlevelet teszünk, majd arra két padlizsánkarikát, egy pljeskavicát, majd a félbevágott camembert sajtot (ami, ha ügyesek voltunk, még ráolvad a husira), majd két szelet sült hagymakarikát és végül két szelet paradicsomot. Megszórjuk egy kis bazsalikommal. Végül a zsemle felső részét is a hamburgerre helyezzük. Ha gondoljuk, a zsemle felső fele is megkenhető majonézzel. Saslikpálcával átszúrjuk az egész hamburgert, hogy egyben maradjon. A pálcára egy-két fekete olajbogyót szúrunk, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2456
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A családban a szendvics vagy retro szendvics kolbásszal, sajttal, tojással, savanyú uborkával és piros arannyal, vagy sült, grillezett húsokat és zöldségeket tartalmaz. Egy jó hamburger mindig jól jön, hát még ha az a napsütést, a nyarat és a tengerpartot idézi, akkor aztán ellenállhatatlan. Ez a mediterrán burger könnyebb, mint egy szokásos hamburger, mégis laktató, és nagyon finom. A hozzá kínált sült krumpli mindig megmaradt... így az most már nem is készül hozzá. Kicsit macerás az elkészítése, de az eredmény garantáltan megéri. (Az elkészítést egyszerűbbé teszi a kész húspogácsa vagy a konzerv/üveges szőlőlevél beszerzése.)

Hozzávalók

Hús

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek