r
Nosalty Logó

Mediterrán csicseriborsós egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Mediterrán csicseriborsós egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2318 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1328 micro
  • β-karotin
    3446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2145 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 387 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2972 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7966 micro
  • β-karotin
    20677 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    12867 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 2318 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    753 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk egy késhegynyi szódabikarbónával a csicseriborsót.
  2. Másnap reggel nagyon jól átmossuk, és annyi vízben, hogy jól ellepje feltesszük főzni.
  3. Jó fél óra után a levet (felfogva egy másik edényben) leöntjük.
  4. A fazekunkat kitöröljük, beletesszük az olívaolajat, amin megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, vissza a csicseriborsót, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paprikát és a szárzellert, befűszerezzük, a felfogott vizéből hozzáadunk annyit, hogy ellepje és tovább főzzük.
  5. A felfogott vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg megpuhul, olyan főzelékszerűnek kell lennie, a szaft is besűrűsödik.
  6. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1060
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 134331
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

Pirított kenyér, olívaolajjal locsolva, oregánóval szórva, feta és nyers vöröshagyma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Szegény csicseriborsó nagyon rossz sorsra van ítélve, általában nem nagyon ismerjük, esszük, pedig a búza és zab mellett a legelső kultúrnövények egyike, annyi fehérje, vitamin és nyomelem van benne, hogy a húst tökéletesen helyettesítheti. Jól be kell fűszerezni, mert elég semleges íze van magában. Természetesen kuktában gyorsabban készíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek