r
Nosalty Logó

Mascarponéval töltött répaterrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Mascarponéval töltött répaterrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    929 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9292 micro
  • β-karotin
    22167 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 2519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk elő egy szögletes pástétom formát, vagy ha nincs, akkor egy őzgerincformát, ha az sincs, akkor el tudom képzelni a terrint 1 dl-es üvegpohárban is. Ha formában készítjük, béleljük ki fóliával, mert különben beleragad. A poharat nem kell, mert abban tálaljuk. (Én a pástétom formában készítettem a terrinemet a következő módon.)
  2. Egy fazékba tegyük bele a felezett, tisztított sárgarépát és a gyömbért. Öntsük rá a narancslevet és annyi alaplevet, hogy a répákat pont ellepje.
  3. Nyomjunk bele 1 citrom levét és tegyük bele a levendulát, egy kevés sót, és főzzük a répákat teljesen puhára.
  4. A főtt répákat és a gyömbért tegyük egy szaftmixerbe és a főzőlevünkből szűrjünk rá 200 ml-t. Mixeljük teljesen krémesre, majd tegyünk hozzá kevés cukrot, a gint és szükség esetén még sózzuk kicsit. Végezetül a még meleg répapürébe keverjünk bele 10 db áztatott zselatinlapot. A répapürének a felét öntsük a forma aljára, kicsit kocogtassuk, meg hogy egyenletesen elterüljön, majd hagyjuk hűtőben dermedni. A maradékot később ismét folyósra kell melegíteni a fedőréteghez!
  5. Ha megszilárdult, akkor tegyük a mascarponét egy kis tálba és sózzuk, borsozzuk enyhén. Majd 6 db zselatinlapot áztassunk hideg vízbe. Ha a zselatin gumi állagú lett, kevés vízzel folyósítsuk meg mikróban és keverjük hozzá a mascarponéhoz. Ezt a krémet kenjük a réparéteg tetejére, simítsuk el és ismét dermesztés.
  6. Ha ez is megszilárdult, jöhet az utolsó adag répapüré. Langyos állapotban öntsük a fehér réteg tetejére, majd ismét hűtés. Kicsit komplikáltnak tűnik, de türelemmel könnyen megoldható.
  7. Tálaláshoz szeleteljük fel és fűszernövényekkel díszítsük.
  • Tepsi mérete: 6x6x30
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3584
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adagolt előételként és hidegtálként is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek