r
Nosalty Logó

Mascarponés szederlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mascarponés szederlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1711 micro
Összesen 4070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeder és a 3 evőkanálnyi nádcukor kivételével az összes szobahőmérsékletű hozzávalót a robotgép keverőtáljába tesszük.
  2. A géppel simára dolgoztatjuk a tésztát.
  3. A szeder harmadát óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  4. Kivajazott-lisztezett tepsibe vagy piteformába simítjuk a gyümölcsös masszát.
  5. A tetejére szórjuk a maradék szedret, meghintjük nádcukorral.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25734
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szederlepény apropóját a hétvégén zsákmányolt tálnyi vadszeder szolgáltatta. Történt ugyanis, néhány évvel ezelőtt, augusztus 20-a körül a Mecsekben túrázva egy valódi kis "szeder-paradicsomot" fedeztünk fel: a turistautat többszáz méter hosszan, kétoldalt éppen akkor beérő szederbokrok övezték. Azóta minden évben ez idő tájban többször is kizarándokolunk ide, jól belakmározunk, és persze a kosarunk sem marad üres. Idén nehezebb dolgunk volt, már ami a kosár megtöltését illette: a család legkisebbjének olyannyira megízlett a termés, hogy nem győztük újratölteni a folyamatosan megdézsmált tálkát... Szedte volna Ő a szájába lelkesen a bokorról is, de azt nem engedhettük, a bokrok óriási tüskéi miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek