r
Nosalty Logó

Mascarponés sült gyümölcsök granolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Mascarponés sült gyümölcsök granolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 646 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    149.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    420 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2584 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 170 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy teflonserpenyőben pirítani kezdjük a zabpelyhet. Amint elkezd illatozni, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután jöhet bele az aprított mandula, a fahéj, a narancshéj és a cukor.
  2. Az egészet jól összeforgatjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig sütjük, amíg a cukor el nem olvad. (Mivel ez az adag granola több, mint amire szükségünk lesz, a maradékot tegyük befőttesüvegbe, jó lesz reggelire egy kis joghurttal.)
  3. A gyümölcsöket félbevágjuk, és kimagozzuk - ha túl apró lenne a mag után hagyott mélyedés, nyugodtan vájjuk ki kicsit jobban. Ha ezzel készen vagyunk, a gyümölcsfeleket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  4. A mascarponét a narancslével és a mézzel kikeverjük, majd a félbevágott gyümölcsök magházába kanalazzuk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-45 percet sütjük.
  5. Tálaláskor a mascarponés gyümölcsök tetejét megszórjuk egy jó adag granolával. Melegen és hidegen egyaránt isteni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5744
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár utolsó sárgabarackjai és az ősz első szilvái-körtéi találkoznak ebben a könnyű desszertben, amit akár hidegen, akár melegen fogyasztunk, ugyanolyan finom! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek