r
Nosalty Logó

Mascarpone cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarpone cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 530 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 6360 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 530 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    520.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 6360 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy 26 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és béleljük ki az alját sütőpapírral.
  2. Olvasszuk fel a vajat, és törjük/daráljuk össze a kekszet.
  3. Keverjük a vajat a kekszmorzsához, majd az így kapott keveréket egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig 160 fokon.
  5. Egy nagy tálban dolgozzuk jól össze a mascarponét a liszttel és a cukorral, majd fakanállal egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg homogén krémet nem kapunk. Legvégül keverjük hozzá a tejfölt.
  6. Egy nagyobb tepsibe öntsünk kb. 2 ujjnyi vizet, a tortaformát pedig vonjuk be alufóliával.
  7. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük a vízzel teli tepsibe, és süssünk kb. 1 órán keresztül 160 fokon. A torta akkor kész, ha a teteje halvány és a közepe még remegős.
  8. Egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 2 órát.
  9. Ezután tegyük hűtőbe min. 4 órára (célszerűen egy éjszakára).
  10. Tálaljuk bármilyen gyümölcsöntettel vagy lekvárral. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 47154
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

florcimorci receptje alapján készült ez a könnyű, és igen finom torta. Egy kissé módosítottam a hozzávalókon, de ennek ellenére nagy sikert aratott. Legközelebb kerül bele bourbon vanília is, csak most pont nem volt itthon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek