r
Nosalty Logó

Márton napi libasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Márton napi libasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4348 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2267.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 725 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    592.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13605.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    8156 mg
  • Nátrium
    3867 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 4348 kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libát mossuk meg, a szárnyakat vágjuk le, majd töröljük szárazra. Kívül, belül sóval, borssal és a fekete ürömmel megszórjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, majd mindkettőt négybe vágjuk és a liba hasüregébe töltjük.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A libát fektessük a mellére a tepsibe. Öntsünk mellé kb. egy csésze levest. 75 perc múlva a libát fordítsuk meg, és süssük tovább kb. 75 percet. Közbe kenegessük a libát a sült szafttal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a libát benne 10 percet pihenni.
  4. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, zsírtalanítjuk, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot tálaljuk a libához.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20244
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A libát süthetjük a szárnyaival együtt. Én azért szoktam levágni, mert azokból a megszokott módon levest főzök, és meg van a szükséges alaplevem. A liba sütési ideje kilogrammonként kb. 50-60 perc, 180 fokon, alsó-felső sütési módnál. Ha töltjük a libát, a sütési idő kb. 50-60 perccel hosszabbodik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek