r
Nosalty Logó

Marokkói bárányfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Marokkói bárányfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1997 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 500 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1997 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, amíg szinte szét nem esnek. Ha kuszkusszal csináljuk, akkor tegyük a kuszkuszt egy műanyag zárható edénybe, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy 1 cm vastagon ellepje. Zárjuk le, majd 10 perc múlva kész is.
  2. Olajon pirítsuk meg külön a hagymát.
  3. A húshoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a kinyomkodott zsemléket, és végül a kihűlt pirított hagymát. Gyúrjuk össze, majd tepsiben formázzunk belőle hosszúkás őzgerinc formát, és 180 fokon előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük.
  4. Tálaljuk szerecsendiós krumpli-, mentás zölborsópürévelés friss vegyes salátával.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8278
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 04.

Ajánló

Èlettani hatása: erösen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. (ezért a zöldborsópüré és saláta köret) Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötlet egy röpke impresszió, egy marokkói bárányleves alapján, amit nemrégiben ettünk egy arab étteremben. Ha a mentás zöldborsópürével esszük, ne tegyünk a fasírtba is mentát. Túlságosan dominálni fog, és elnyomja a többi ízt. Kisüthetjük gombócokká gyúrva vagy muffin formában is vagy akár faszénparázson. Ilyenkor vigyázzunk, hogy nyílt láng ne érje, mert a menta nagyon könnyen megfeketedik, és nem feltétlenül lesz jó íze. Tálaláskor még hintsük meg pirított fenyőmaggal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek