r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Marhalábszárpörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4568 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 571 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    663.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10487.9 g
  • Cink
    210 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    6401 mg
  • Nátrium
    1934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    176 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    398 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2644 micro
Összesen 4568 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összevágjuk 2-2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (A frissen vágott húst nem mosom csak a bolti fagyasztottat, 10 kg felett már ezt is csak nagy darabokban mosom meg. Ha nem így készül akkor sok lesz a lé rajta!)
  2. Most begyújtjuk a tüzet ha fával tüzelünk.
  3. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe félretesszük. A kimagozott paprikát és a meghámozott paradicsomot szintén apróra vágjuk, ezt megint egy külön edénybe tesszük.
  4. A tűz fölé rakjuk a bográcsállványt bográcsostól.
  5. Belerakjuk a bográcsba a zsírt, és amikor felolvadt, rátesszük a fél ek sót meg a hagymát, és kb. 8-10 perc kavargatás után ráöntjük az összevágott paprikát és paradicsomot, addig pároljuk, míg jó kis lecsószerű nem lesz. (3 kg felett már nem pároljuk a paprikát meg a paradicsomot azt a hús közé keverjük.)
  6. Most levesszük a tűzről a bográcsot, gyorsan megszórjuk házi őrölt paprikával, kevergetjük egy kis ideig. Most már mehet rá a kissé lecsorgatott hús. Jól összekeverjük, és mehet vissza a tűz fölé. Tetejére mehet rá fél kanál só és a többi fűszer. Mikor levet engedett összekeverjük. (még a hús hideg nagy tűzön hamar le kozmál kevergetni mozgatni!)
  7. Lassú tűzön forraljuk, és ha kell, vízzel pótoljuk a levét, és ízlés szerint még sózzuk.
  8. Ha már kb. 95%-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk, teljesen kész.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 59763
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

Főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk. Ha nincs lehetőség köretnek, puha kenyérrel is nagyon finom. Savanyú uborkát meg savanyúságnak. Megjegyzés: Ha akarunk beletenni vörösbort is, azt befejezés előtt 10 perccel tegyük bele 3 cl/1 kg Egri bikavért javaslok. (Én bor nélkül készítem.) Ha jó minőségű vörösbort teszünk bele, akkor a paradicsom mennyiséget csökkenteni kell! Én száraz akácfával csinálom, más fát nemigen tudok javasolni. Fenyőfával meg ne próbáljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha este főzünk, vigyázzunk a tűz körül ugrándozó szöcskékre! :-) A fotón 23 kg van a bográcsban. Ja, és kettővel készült 40° melegben. Nem lehet igazit főzni 3 kg-alatt. Ez egy kipróbált recept. Kezdőknek is ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek