Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves metélttésztával recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 447 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1785 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 37 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2016-09-14 23:32

Egy tk. (teáskanál) sáfrány annyira megdrágítja a levest, hogy nem lehet megfizetni. Egyébként a répa ugyanolyan szép sárga színt kölcsönöz neki. A sáfrányt aranyárban mérik és nagyon kevés is elég belőle.

Cila Mila
Cila Mila Thu, 2016-01-14 17:57

Nagyon finom lett, de azért készítek hozzá egy kis feljegyzést magamnak, és a többi szintén kezdő házi asszonykának a leves tökéletesítéséhez. A tippeket egy szakács barátomtól, és a piacon, az aranyos eladó néniktől kaptam. :-)

1. A vendéglátósok felforralják a marhahúslevest, s utána egy az egyben le is öntik az első vizet. Ha nincs erre időnk, gyöngyözve főzzük az elejétől kezdve, de ekkor le kell szedni a tetejéről a habot, és a mócsingot.
2. A teáskanál bors tilos, csak egész borsot tehetünk bele, ami majd fenn marad, amikor leszűrjük a levest. Egy szakács vizsgán megbuknánk ha nem lenne gyönyörű "tiszta" a leves.
3. A marhahús főzési ideje kb. 3-4 óra.
4. A chili paprikát a leves mellé tesszük ki külön egy kis tányérba férj urunknak. :-)
Sőt, ha gyerekek is esznek a levesből, az erős paprika is meggondolandó....
5. Jaj igen, a hentes úgy válogatta nekem össze a levesbe valót, hogy tett bele velős csontot is. Az abból kikanalazott velőt, fokhagymás pirítósra kentem a férjemnek, aki oda volt érte! :-)

447
marhahús 30 dkg
levescsont 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
chili 4 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 nagy db
karalábé 1 közepes db
burgonya 2 db
gomba 1 nagy db
kelbimbó 10 dkg
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 2 db
leveskocka 2 db
bors 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sáfrány 0 ízlés szerint
tészta 10 dkg
víz 1.5 l