r
Nosalty Logó

Marhafarok tejszínes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marhafarok tejszínes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 1167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 4666 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Összesen 118 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1644 micro
Összesen 1167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.9 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4986.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3599 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6576 micro
Összesen 4666 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A darabolt marhafarkat leöblítjük, majd szárazra törölve egy nagyobb edényben 2 ek kacsazsíron minden oldalukon lepirítjuk, hozzáadva 5-6 gerezd fokhagymát összenyomva, a babérleveleket, a szemes borsot, és megsózzuk.
  2. Miután minden oldalán szépen megpirult (pörzsanyag keletkezett), felöntjük 2 dl száraz fehérborral, megkevergetjük, majd 2 dl vizet hozzáadva fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Gyakran kevergetve ellenőrizzük a folyadékot alatta, ha kell, pótoljuk.
  4. Mikor a marha megpuhult, kivesszük, és tűzálló tálba téve, letakarva melegen tartjuk, míg a mártást elkészítjük.
  5. A pecsenyelevet átöntjük egy serpenyőbe, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, mikor a gomba levet ereszt, felöntjük a főzőtejszínnel, hagyjuk felforrni, majd az egészet ráöntjük a marhadarabokra. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Amíg a hús sül, addig elkészítjük a köretet, az előzőleg sós vízben, héjában megfőzőtt és meghámozott burgonyából.
  7. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a burgonyákat, átforgatjuk, és hagyjuk őket pirulni, majd hozzáadunk egy-két gerezd, összenyomott fokhagymát és a rozmaringágakat.
  8. Megsózzuk, és így pirítjuk tovább, vigyázva, hogy ne égjen meg a fokhagyma és a rozmaring.
  9. Mikor kellően megpirultak a burgonyák, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, és átforgatjuk. A serpenyő hője elég ahhoz, hogy a bazsalikom aromája bevonja a burgonyákat.
  10. Mikor elkészült a burgonya, tálaljuk a marhafarok mellé a gombamártással együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7970
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A marhafarok (ököruszály) egy nagyon ízletes része a marhának, általában ízekre darabolva, lefaggyúzva árulják. Ha csak látok a hentesnél, mindig vásárolok belőle. Persze többet, hogy a fagyasztóba is kerüljön, ugyanis elég ritkán lehet hozzájutni. Általában isteni finom leves (aki már evett marhafarokból készült húslevest, az tudja, hogy mennyire ízletes) és pörkölt készül itthon belőle. De ebben a formában, ezzel a tejszínes gombamártással sütve is fenséges eledel. 

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?