r
Nosalty Logó

Marcipános-túrós stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános-túrós stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.4 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6011.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 7150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen.
  3. A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön sütés közben.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát.
  8. Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3524
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra sütöttem, de bármikorra megsüthető finomság.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?