r
Nosalty Logó

Marcipános szaloncukor 3. - házi marcipánból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Marcipános szaloncukor 3. - házi marcipánból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    828 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 3046 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 483 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, darált mandulát keverjük össze a porcukorral.
  2. Öntsük hozzá először a víz felét, majd keverjük, gyúrjuk tovább a masszát.
  3. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható anyaggá álljon össze. Ne essünk kétségbe, ha gyúrás közben gyakran leragad, ez normális.
  4. Frissen tartó fóliába csavarva tegyük a hűtőbe a marcipánt. (Legalább 0,5 h-ra, ha lehűl, könnyebben formázható)
  5. Vegyük ki a hűtőből a marcipánt, vágjuk le a negyedét, gyúrjunk 1 cm vastag kukacot, és vágjuk fel kb. 2,5 cm hosszúságú darabokra. (Így nekem a teljes marcipán adagból 90 db szaloncukor lett.)
  6. Gőz fölött olvasszuk meg a 20 dkg - két tábla - összetört csokit (A gőz fölött a tűzhelyre vízzel töltött lábost tegyünk, arra üvegedényt, abba csokit. A víz melegítése -ne forraljuk- közben gőz termelődik, ez olvasztja fel a csokit -max. 40-45 fokra-. Ha nem így teszünk, a csoki leéghet, és használhatatlanná válhat.)
  7. Miután teljesen felolvadt a csoki, zárjuk el a tűzhelyet, és az üvegedényt a vizes tálból kivéve kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon forró. Ujjtesztet végezzünk. Ha nem éget, kezdődhet a mártogatás.
  8. Tálcára készítsünk ki sütőpapírt, erre kerül majd a mártott marcipán.
  9. Villára tett marcipánt mártsuk az olvadt csokiba, emeljük ki, és hagyjuk lecsöpögni a felesleget. A villa alján lévő csokit húzzuk le az üvegtál oldalán, majd fogpiszkáló segítségével toljuk le a sütőpapírra a szaloncukrot.
  10. A bevont marcipánt tegyük hűvösebb helyre - ne hűtőbe, elég egy konyhánál hűvösebb szoba -, és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat. Dönthetünk, hogy azonnal befaljuk, vagy erőt veszünk magunkon, és becsomagoljuk.
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24847
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 28.

Ajánló

A bevonás előtt hagyjuk a hűtőből kivett marcipánt szobahőmérsékletűre melegedni, különben a csoki túl gyorsan dermed meg, és a kakaóvaj kiül a mázon. A marcipánmasszából szivárgó színtelen folyadék nem cukros víz, hanem színtiszta mandulaolaj, ami jót tesz a szárazbőrűeknek. A csokiszökőkútba való étcsoki nálunk nem vált be, nagyon lassan szilárdul, folyósága miatt pedig nem lesz elegendő a csoki vastagsága a szaloncukron (50-70 % közötti csokit javaslok).

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Az utóbbi években sajnos egyre ritkábban sikerült jó minőségű marcipánt találnom, a legtöbb termék agyon van csapva mindenféle aromával, ízfokozóval, mesterséges színezékkel és még egy halom adalékanyaggal. Ennek hatására a közelmúltban úgy határoztam, hogy utánanézek, hogy is készül. Arra számítottam, hogy a bonyolult elkészítési módok mellett pár varázsigét is be kell magolni, hogy megkapjam a kívánt végeredményt. Nem így lett. A tapasztaltak alapján mindenkit - aki hozzám hasonlóan marcipán rajongó -, arra buzdítok, álljon neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?