r
Nosalty Logó

Marcipános málnakrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka
Marcipános málnakrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 765 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 9192 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 765 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    485.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1044.7 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 9192 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 344 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 65 dkg marcipán (ebből 60 dkg fehér színű, de ez is szabadon választható, 5 dkg színes a masnihoz)
  • 8 dkg tortabevonó (étcsokoládés a felirathoz)

A figurákhoz

  • 10 dkg marcipán (színenként, természetesen nem minden színből kell annyi, pl. fekete a szemnek, orrnak, stb.)

Elkészítés

A tésztához

  1. Előszöra tésztát készítjük el, amelyhez a tojásokat szétválasztjuk, majd atojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük az előzőekhez.
  3. A tésztátkivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) tortaformába öntjük.
  4. Sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt a krémet elkészítjük: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd amikor elértük a kívánt keménységet, hozzákeverjük a mascarponét, a zselatin fixet és a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe dermedni 1 órára. Hagyjunk ki egy kicsi krémet, amibe nem teszünk málnát, mert ezzel fogjuk bekenni a tészta külsejét, ugyanis a színes krém átüt a fehér marcipánon.
  6. Amikor kihűlt minden, akkor összeállítjuk a tortát a következőképpen: a tésztát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel jó vastagon, ezután összeillesztjük a két tésztafelet és a külsejét is bekenjük a fehér krémmel, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy kicsit (fél óra elég).
  7. Ezalatt kinyújtjuk a marcipánt: a gyúródeszkára porcukrot szórunk, és ezen kezdjük nyújtani a marcipánt kb. 2-3 mm-es vastagságúra úgy, hogy teljesen befedje a tortát.
  8. Ha készen van, akkor óvatosan ráhelyezzük a tortára úgy, hogy mindenütt befedje. Rásimítgatjuk, majd a lelógó részeket éles késsel szépen levágjuk.
  9. Ezután a szalagot is megcsináljuk: olyan hosszúra nyújtjuk, hogy körbeérje a tortát, és pizzavágóval egyenesre igazítjuk, majd körbekerítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 8767
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Nagyon könnyű és finom torta, bármikor elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános málnakrém-torta
Kaporka 3 recept

A kislányom 2. születésnapjára akartam valami igazán széppel előrukkolni, de a piskotatésztám mindig összeesett, így eszembe jutott, hogy kipróbálom a tésztát a méteres kalácséból csinálni, és lám gyönyörű és finom lett a tésztája. A díszítés pedig jött magától. A marcipánfigurák pedig a lányom kedvencei.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A figurákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek