r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes csigák 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marcipánkrémes csigák 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 430 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, majd szépen krémet főzünk belőle. A végén a forró krémbe belemorzsoljuk a marcipánt, és jól elkeverjük kézi habverővel. Megkóstoljuk, ha kell, porcukorral ízesítjük.
  2. A leveles tésztát kiszedjük a hűtőből. Kitekerjük.:) Megkenjük a langyosra hűlt krémmel, és hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
  3. Ujjnyi karikákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (hagyjunk ki helyet köztük, mert sütés közben megnőnek), kezünkkel kissé lenyomkodjuk.
  4. A tetejére szeletelt mandulát vagy mandulpálcikát szórunk, és előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük.(A fenti mennyiségből 2 db gáztepsinyi lett.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5216
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Istenem, áldd meg ezt a magas tápértékű mikrohullámú makarónit és azokat, akik árengedménnyel árusították. Ámen." (Kevin McAlister, Home Alone) Én a leveles tésztával vagyok így. Az ég áldja, aki kitalálta, főleg azt, amelyik előre ki van nyújtva. Különösebb "szaktudást" nem igénylő, villámgyorsan összeüthető kis desszert, a karácsonyi hangulatom miatt marcipánkrémmel. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy sütipartit szerveztünk Miskolcon - bizonyám, itt is sikerült megszervezni :) - és marcipánkrémes, levendulás linzerrel készültem. (Ennek a receptje hamarosan.)  A krémet egy kissé átszerkesztve, gondoltam, beletöltöm a hűtőben figyelő levelestésztába. A sütiparti lényege - annak, aki nem ismerné - hogy 5-6 emberke összejön (barátnők, ismerősök, a mi esetünkben részben ismeretlenek), és mindenki süt egy féle sütiből egy jó nagy adagot, majd "cs" mintcsere, Hüpp-hüpp-hüpp, Barbatrükk, és 5-6 féle sütivel tér haza. Egy koszolással, egy mosogatással 5 féle süti, na ez tényleg Barbatrükk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?