r
Nosalty Logó

Maradékmentő lencsefőzelék fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Maradékmentő lencsefőzelék fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 1069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 4271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1462 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3541 micro
Összesen 4271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Az átválogatott és megmosott lencsét egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a babérleveleket, valamint a füstölt szalonnát, sózzuk, és felöntjük másfél liter vízzel. Fedő alatt, nagyjából 45 perc alatt puhára főzzük.
  2. A hagymát nagyon finomra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a lisztet, világos zsemle színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és 1-2 percig főzzük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a paprikát, átkeverjük, és hozzáadunk egy kanállal a lencse főzővizéből. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk alatt a lángot.

A fasírthoz

  1. A maradék főzelékhez (itt kb. 50 dkg-val számolunk) hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, a fűszerpaprikát és a tojást.
  2. A főzelék sűrűségétől függően változtathatunk az arányokon, de lényeg, hogy formázható masszát kapjunk.
  3. A masszából krokett nagyságú fasírtokat formázunk, és forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük.

A mástogatóshoz

  1. Az összes hozzávalót kikeverjük, és a fasírt mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22367
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenkivel előfordulhat, hogy túlaggódja a szilveszteri lencsefőzelék adagot, és megmarad egy pár adag. Erre az esetre tökéletes megoldás a lencsefasírt - gyors, finom, roppanós, zöldsalátával, mártogatóssal könnyű vacsora! A főzelékrecept természetesen csak tipp, bármilyen lencsefőzelék recept alapján elkészíthető.

Hozzávalók

A főzelékhez

A fasírthoz

A mástogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek