r
Nosalty Logó

Maradékmentő brokkolis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Maradékmentő brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5821.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    3169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    638 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1219 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5383 micro
Összesen 2890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk szűrőben lecsöpögni.
  3. A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  4. A sonkát apróra kockázzuk, a megtisztított újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
  5. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Az aljára fektetjük a brokkolit, meghintjük sóval, szerecsendióval.
  7. Az 5 dkg margarint egy lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk és felöntve a tejjel sűrűre főzzük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
  8. Mikor levettük a tűzről, még forrón belenyomjuk a tömlős sajtot, jól elkeverjük benne, majd beleszórjuk a sonkát.
  9. Beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és a karikára vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, és szépen a brokkolira simítjuk.
  10. A tetejére szórjuk a pirított szalonnát, és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
  11. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3482
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő brokkolis tészta
Andi80_ 380 recept

Szokásos hűtőellenőrzés után találtam ki ezt az ételt, a benne lévő kis maradék sajtokból, felvágottból, szalonnából, és az elfogyott pörkölthöz kifőzött tésztafeleslegből. A füstölt szalonna intenzív íze átjárta az egész ételt, igazán különlegessé téve azt. Természetesen bármilyen maradék felvágottal készíthető.

Címlapról ajánljuk