r
Nosalty Logó

Mangós-karamelles desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mangós-karamelles desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 1737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A mangókompóthoz:

  1. A kompóthoz a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. 150 g gyümölcsöt, a limelével, lime héjjal és narancslével pürésítjük.
  2. A maradék mangót apró kockákra vágjuk. A mangópürét felfőzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, a fövő püréhez keverjük, és felfőzzük. Hozzákavarjuk a mangó kockákat, és hagyjuk hűlni.

A karamellpudinghoz:

  1. A karamellpudinghoz a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a lisztet. A tejet a tejszínnel felfőzzük. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a tejes-tejszínnel, és főzzük, míg a karamell elolvad.
  2. A karamelles tejet a tojássárga masszához kavarjuk, visszaöntjük a lábasba, és állandó kavarás mellett körülbelül 30 másodpercig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, a pudingot egy tálba öntjük, fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőr képződést, és hagyjuk hűlni.

A tálaláshoz:

  1. A pudingot és a mangó kompótot elosztjuk 4 pohárba, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Tálalás előtt megszórjuk a cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 967
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangókompót, finom puding, a ropogós karamellréteg egyenként is finom, de így együtt egy álom.

Hozzávalók

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?