r
Nosalty Logó

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7406.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1519 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    3942 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    582 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    847 micro
  • β-karotin
    68340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203743 micro
Összesen 475 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59249.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    7935 mg
  • Vas
    276 mg
  • Magnézium
    12148 mg
  • Foszfor
    7080 mg
  • Nátrium
    31534 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    56 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    253 mg

VÍZ

  • Összesen
    14318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    45874 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    293 mg
  • C vitamin:
    4656 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123926 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2445 micro
  • Kolin:
    2721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6772 micro
  • β-karotin
    546718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1629941 micro
Összesen 3803 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    734 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9647 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  2. Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
  3. Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
  4. A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
  5. Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
  6. Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 26803
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

Saláta - nem éppen rossz! A lila mángoldlevél szárával és a zöldszínű babbal nagyon mutatós!

Receptkategóriák

Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával
Harmathy Ildikó 313 recept

A mángold levelének zöld része és a levél szára két nagyon különböző anyag. A levél zöld része alig kíván feldolgozást, inkább a spenótttal rokon élelmi anyag, míg a szár igenis kívánja a törődést: inkább a fejes káposzta rokona, néha a káposzta torzsáé. A sajtos rizzsel töltött mángold leírásánál utaltam rá, hogy a mángold szárából majd salátát készítünk: erről írok most. Még egy apróság: a friss bazsalikom és a szárított bazsalikom két teljesen különböző fűszer!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?