r
Nosalty Logó

Mángolddal és sajttal töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mángolddal és sajttal töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 6536 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    2933 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    42119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127145 micro
Összesen 1635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.6 g

Zsír

  • Összesen
    537.6 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22390.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    3584 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    3829 mg
  • Foszfor
    2977 mg
  • Nátrium
    11732 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    4864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    14760 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    1387 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    38340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    2078 micro
  • β-karotin
    168477 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508582 micro
Összesen 6536 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7954 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk (de vásárláskor megkérhetjük a hentest, szívesen megteszi), megmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalát megsózzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A megmosott mángoldot durvára daraboljuk (a vastagabb szárakat is felhasználhatjuk), majd kevés vajon vagy olajon megfonnyasztjuk.
  3. A beáztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojással, sajttal, fűszerekkel, a mángolddal, és a tölteléket az előkészített húsba tömködjük. A nyitott végét hústűvel összetűzzük.
  4. A húst egy kizsírozott tepsibe fektetjük, és kevés vizet aláöntve sütőfólia alatt, 200 °C-ra előmelegített sütőben sütni kezdjük, majd kb. 20 perc múlva lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra. 1 órányi sütés után levesszük a fóliát, és a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Ez még nagyjából fél óra, de a hús méretétől függően változhat.
  5. Ha megsült, hagyjuk pihenni, mert forrón nem tudjuk szépen szeletelni! Köretnek burgonyát, rizst, zöldsalátát adhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9145
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 10.

Ajánló

Hidegtálhoz is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mángold hazánkban nem túl ismert konyhakerti növény, pedig nagyon kedvező élettani hatásai vannak. Termesztése nagyon egyszerű, de mindenképpen napos helyre ültessük. Számos felhasználási módja közül talán a sóskához és spenóthoz hasonlóan, a belőle készült főzelék a legismertebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek