r
Nosalty Logó

Mandulatorta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mandulatorta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Összesen 848 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Összesen 6783 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Összesen 348 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 848 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.2 g

Zsír

  • Összesen
    499.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11588.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3058 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1738 mg
  • Foszfor
    4856 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    149 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 6783 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 348 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A darált mandulát a mandulaliszttel és a sütőporral összekeverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat darabonként hozzádolgozzuk, majd a darált mandulás mandulalisztet is beleforgatjuk.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal tűzre tesszük. Mielőtt felforrna, belekeverjük a liszttel elkevert mandulát. Kevergetve besűrítjük, kihűtjük.
  5. A puha vajat habosra keverjük, majd alaposan elkeverjük a mandulás krémmel.
  6. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd rátesszük a fedő tortalapot is, és körbekenjük a tortát.
  7. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a héj nélküli mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Az olvasztott csokoládéval díszítjük a tortát, és megszórjuk a kihűlt pirított mandulával.
  8. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3580
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulatorta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezen a hétvégén még két ünnep van, Eszti keresztlányom születés- és névnapján kívül, Tímea sógornőm születésnapja és Dorina unokahúgom névnapja. Tímea sógornőmnek tojáslikőrös tortát készítettem, Dorina unokahúgomnak pedig ezt a 100%-os mandulatortát.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek