Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-mogyorós-diós-marcipános-lekváros bomba recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

összesen: 1774 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

összesen: 7094 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A mogyorós-mandulás masszához

összesen: 497 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evicus91
csokibogyó / evicus91 Mon, 2011-10-24 19:33

nagyon jól néz ki ez a sütemény, gratulálok:)
egy kérdés: mennyi marcipán kell a sütihez?
előre is köszönöm:)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-10-11 14:37

Ez nem is rossz ötlet, bár még lekvárt soha nem csináltam....
Köszönöm az ötletet....gondolom a cukrot ne hagyjam ki??!! Mennyit tegyek bele kb??

Az almát ha leturmixolom, akkor hogy szedem ki a héját?

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:48

Akkor szépen sorban Csibe:
A cukor a dzsemfix, ami attól lesz dzsemfix, hogy cukrot pektinnel és citromsavval kevernek össze, ezt ha hozzáadod a lekvárnak szánt valamihez, akkor lekvár lesz belőle. A pektin besűríti, a citromsav tartósítja.
Az alma héját azután teszed csak bele, hogy tumixoltad az egész cuccost, és így utána könnyen ki tudod venni. Az almahéjat régen sűrítésre használták. Tehát ha kb. 10 perc forralás almahéjjal után veszel egy kis kanálnyit, mélyhűtőbe teszed 2-3 percre és ha kivetted azt látod, hogy sűrűsödik, akkor csak cukrot tegyél hozzá, annyit, amennyit szeretnél.
Ha nem elég sűrű, tegyél bele néhány ek dzsemfixet a 3:1-esből.
Úgy már egészen biztosan jó lesz.
Sok sikert!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-11 14:02

Szia Csibe!
Te is csinálhatsz, nem olyan bonyolult ám. Ide meg nem kell olyan sok.
Fogsz néhány szem narancsot, 1-2 szem almát, a narancsok gerezdjeit lehártyázod, az egészet összeturmixolod az almával, reszelsz bele még egy kis narancshéjat. Szépen összeforralod,úgy, hogy belefőzöd az almahéjat, amit a forralás végén kiveszel. Ettől szépen besűrűsödik. Ha mégsem, akkor egy kevés dzsemfixet még tehetsz bele.
És kész.
No, és ha kész, fel is teheted ide a Nosalty-ra nekünk! Itt az ideje, hogy Te is főzz nekünk. :-)))
Puszi!
Eszter

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-03-22 09:31

Kedves vimizo! Szuper ez a sütemény, egy igazi ízbomba. És nem is olyan nehéz elkészíteni. Nekem csak 15 deka marcipánom volt itthon, elég vékony lapocska lett, de így is érződött az íze. Nagyon köszönöm a receptet!

1774
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
cukor 7.5 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
narancslekvár 4 ek
marcipán 20 dkg
víz 4 evőkanál
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
törökmogyoró 15 dkg
mandula 15 dkg
dió 10 dkg
méz 2 ek
fahéj 2 teáskanál