r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyes bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Mandulás-meggyes bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejhez adunk egy teáskanálnyi cukrot, ugyanennyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, két púpozott evőkanálnyi őrölt mandulát, a maradék cukrot, a két egész tojást, az olvasztott margarint, a sót, majd végül a felfuttatott élesztőt és síma, hólyagos tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, lisztezett nyújtódeszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 20 egyenlő négyzetre vágjuk.
  5. A maradék őrölt mandulát és a dzsemet összekeverjük, majd elosztjuk úgy, hogy minden buktába egyformán jusson.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  8. A tészták csücskeit összefogjuk, majd a széleket összedolgozzuk. Ezután a bukták oldalát megkenjük margarinnal, majd összedolgozott felükkel levelé besorakoztatjuk őket a tepsibe.
  9. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1505
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már rég sütöttem buktát... :) Itt volt az ideje, egy gyümölcsös variációnak. Szeptember elején voltunk "nyaralni" a Balatonnál. Akkor kezdett el érni a mandula. Szedegettük is szorgalmasan a fűből, nehogy a madarak, vagy a hangyák megelőzzenek minket. Különleges szerzemény az ilyen... :) Gondoltam jól fog illeni a meggyhez. A tésztában is remekül érződik a mandula íze. A mandulát kávédarálóval daráltam, így egész finom őrlemény lett és jó kis krémes töltelék lett a dzsemmel. Persze jópofa, hogy egyben vannak benne a meggyszemek. Ez a variáció nem kifejezetten édes, szóval ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen a tésztába egy kicsivel több cukrot. Esetleg a tetejét is meg lehet szórni porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek