r
Nosalty Logó

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 14955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    681.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    296 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1369 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1921.6 g
  • Cukor
    774 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 14955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejbe beleteszünk 3 dkg porcukrot. Meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sóval, a 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojást. Jól kezelhető tésztává gyúrjuk.
  2. Hideg helyen legalább 1 órát pihentetjük.

Mandulás-marcipános töltelék

  1. A mandulatejszínt és a porcukrot lábosba tesszük. Felforraljuk, majd hozzákeverjük a darált mandulát, és lehúzzuk a tűzről.
  2. A marcipánmasszát lereszeljük, és a mandula töltelékbe keverjük.
  3. Kihűtjük.

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

  1. A mazsolát beáztatjuk legalább fél órára a rumba.
  2. A gesztenyemasszát összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mazsoláról leöntött rumot, és krémesre keverjük.
  3. Belekeverjük a porcukrot is, és ezzel is kikeverjük.
  4. Végül a mazsolát is belekeverjük.
  5. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és megtöltjük a töltelékekkel.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat.

Tetejére

  1. Megkenjük a rudak tetejét a tojássárgákkal. Hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap lekenjük a tojásfehérjékkel a rudakat, és langyos helyen pihentetjük kb. 1 órát.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10213
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-marcipános és rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli
Gonoszka1 428 recept

Idén is elérkezett a karácsonyi bejglik sütésének ideje. Mivel Anyukám a hagyományos mákos és diós bejgliket készíti el, és ad mindannyiunknak, én minden évben más tölteléket találok ki. Idén ezekre esett a választásom. A én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva, a mandulás-marcipános bejgli 100 grammja 464 kalóriát, a rumos-mazsolás-gesztenyés bejgli 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tésztához

Mandulás-marcipános töltelék

Rumos-mazsolás-gesztenyés töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek