r
Nosalty Logó

Mandulás kinder bueno

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mandulás kinder bueno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    499.9 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7422.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3187 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1836 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 7454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát.
  2. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval, és a mandula felével, megsütjük.
  3. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
  4. Elkészítjük a krémet: a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a margarint, és kézi turmix-szal egyneművé verjük.
  5. A krémet kettévesszük. Az egyik részbe belekeverjük a csokiszeleteket, ezt is egyneművé keverjük. Kihűtjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje.
  7. Majd rásimítjuk a barna krémet. Végül erre jön a felvert tejszínhab, aminek a tetejére pár szem pirított mandulát szórunk. Kevés állás után fogyasztható.
  8. Másnapra lesz igazi. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17621
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az a sütemény, amit egyszer ha valaki megkóstol, rabjává válik. Annyira finom, hogy nálunk ez a legeslegfinomabb sütemény. Nincs vele sok munka, csak a betűk tűnnek soknak... Én a felvert tejszínbe 1 kávéskanál habfixálót is szoktam tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek