r
Nosalty Logó

Mandulás-barackos-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Mandulás-barackos-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Összesen 4995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6567.2 g
  • Cink
    983 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    761 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cukor
    539 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    94 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    452 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3358 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 4995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a mandulamagot megdaráljuk, vagy nagyon finomra törjük.
  2. A margarint megolvasztjuk.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, jól kikeverve.
  5. A lisztet a sütőporral és a mandulatörmelékkel elkeverjük, és két részletben a cukros-margarinos masszához keverjük.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleborítjuk a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  7. A túrós töltelékhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és rásimítjuk a tésztára.
  8. Előmelegített sütőben légkeverésesnél megsütjük. (tűpróba)
  9. A tetejére a barackokat jól lecsöpögtetjük, és a már langyosra hűlt tésztára sorakoztatjuk.
  10. A tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, DE! csak a fent írt víz és konzervlé adaggal. Ha kevésnek találnánk a tortazselét a tésztára, akkor lehet duplázni a vizet és a konzerv levét + 1 tortazselével.
  11. A zselét elterítjük a sütemény tetején, befedve a barackokat, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8011
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-barackos-túrós süti
Alkonyat 83 recept

Egy újságban találtam a receptet, csak kicsit variáltam rajta, a hatás nem maradt el! Igazán különleges, finom desszert! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?