r
Nosalty Logó

Mandulamag ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mandulamag ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    452.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2757 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 7014 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet a sütőporral, a puha margarinnal, a porcukorral, dióval, kakaóporral összegyúrjuk.
  2. A mandulamag formákba nyomkodjuk, és közepesen forró sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, kb 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  3. Krém: a tojásokat a fele porcukorral, a tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel simára keverjük, majd továbbra is keverve kis lángon sűrű krémmé főzzük.
  4. A puha margarint a maradék cukorral habosra keverjük, mandulaaromával ízesítjük. Ha a főzőtt krém kihűlt, a cukros margarinnal kikeverjük.
  5. Majd 2-2 mandulamagot megtöltve összeragasztunk a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21694
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulamag ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Nagyon finom krémes süti, kicsit pepecselős, de érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek