r
Nosalty Logó

Mandarinos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Mandarinos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4482.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    699 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 3038 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vajat, cukrokat, citromhéjjal és levével, narancs levével krémesre keverjük.
  2. Liszttel összekeverjük a csokicseppet, durvára vágott mogyorót, és a krémes keverékhez adjuk, egyenként beledolgozva a tojássárgákat.
  3. A felvert tojásfehérjét a masszához keverjük.
  4. 23 cm-es formát zsiradékkal kikenünk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát.
  5. Tetejére kirakjuk a mandarint.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4030
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandarinos szelet
A konyha világa 70 recept

Egyszerű és nagyon finom sütemény, pitesütőben elkészítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek