r
Nosalty Logó

Málnaszószos párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Málnaszószos párnák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 2252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Párnák

Málnaszósz

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.4 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Párnák

Málnaszósz

Elkészítés

Párnák

  1. Már a leveles tésztánál időt nyerünk, mert olyat választunk, ahol 6 különálló lap van a csomagban, így még a sodrófát sem kell elővennünk. 10x20 cm-es ezek, de ha nem találunk ilyet, akkor sincs gond. Hagyjuk kiengedni a tésztát, majd nyújtsuk ki, és vágjuk 12 részre.
  2. A töltelékhez kikeverjük a túrót a tejföllel, a cukorral és a reszelt citrom héjával, majd hozzáadjuk az étcsokoládét is.
  3. Fogjuk a tészta kockákat, és mindegyikbe 2 teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd szépen összenyomjuk a széleiket egy villa segítségével, és tepsibe rendezzük. A képen látszik, hogy szeretnek szétnyílni, ha nem vagy biztos a technikádba, akkor kend meg egy kis felvert tojással. Ettől a párnák teteje is fényes lesz, amit én most kihagytam.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180-190°C-ra, és 18-20 perc alatt megsütjük a párnákat. Ezzel már nincs több gondunk, így amíg sül a süti, elkészítjük a málnaszószt.

Málnaszósz

  1. Egy kis lábosba beletesszük a málnát, a cukrot és citromlevet, majd szép lassan összefőzzük az egészet. Az a gyanúm, hogy Jalos bácsi átpasszírozta a málnaszemek miatt, engem viszont nem zavar. Ha Te sem szereted a fogadhoz koccanó szemeket, akkor járj el úgy, mint a bácsi.
  2. Ezek után előveszünk egy tányért, ráöntünk egy kevés (vagy sok) szószt, ráhelyezzük a párnát (vagy párnákat), és már mehet is ez az édes, málnás, túrós, csokis csoda a szájba. Isteni!
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 913
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz a weboldalamon, a recept mellett több képet is találsz. A Facebook-on is fent vagyok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel Domonyi Rita: Tündérbodár című könyvéhez készült. A történetben nagy szerepet kap Jalos bácsi. Kerek szemüvegével, fehér szakállával és kerek pocakjával egy jóindulatú nagypapára emlékeztet. A harangvirágok mellett lakik, az öreg tölgyfa utáni első réten. Már a látvány is csodálatos lehet, de ami a legeslegfontosabb, hogy mindenki szereti a sütiremekeit. A málnaszószos párna a sláger, melyet Jalos bácsi kitűnően készít. Málnapüréből málnaszószt varázsol, így amikor az édes szósz keveredik a tejszínhabbal, és közben a meleg párnákba harapsz, az valami mennyei. Én aztán csöppet sem bánnám, ha az édes, piros öntettől maszatos lenne az arcom! Szívesen fogyasztanám a fák árnyékában, a kerti gomba ülőgarnitúrán ücsörögve. Olvasás közben folyamatosan ez motoszkált a fejemben. Vajon milyenek lehetnek ezek a málnaszószos párnák? Jalos bácsi sok időt szentel erre a receptre, a meleg miatt én próbáltam kevesebb időt tölteni a konyhában. A párnák nem tollpelyhet, hanem túrós, étcsokis töltetet kaptak, és a tejszínhabot lehagytam róla, mert már így is úgy éreztem evés közben, hogy hedonista vagyok. Gyors édesség, benne a nyár ízével.

Hozzávalók

Párnák

Málnaszósz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek