r
Nosalty Logó

Málnás sült sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Málnás sült sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 2682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tortaformát (kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a forma aljába nyomkodjuk egy pohár vagy nyújtófa segítségével, jó alaposan. 5 percig elősütjük, majd félretesszük.
  3. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.
  4. A krémsajtot a liszttel, cukorral, egész tojásokkal, vaníliával, tejföllel robotgép segítségével, közepes fokozatosan simára dolgozzuk. Időnként szilikonos lapáttal kaparjuk le a krémet a tál oldaláról, hogy szép sima legyen, ne legyenek benne sajtkrémcsomók. Óvatosan forgassuk bele a málnát.
  5. Öntsük az elősütött kekszes alapra, és toljuk a sütőbe, a középső (de inkább az alsó rácsra), hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli kis lábast tenni a torta alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a teteje.
  6. Süssük a tortát 60 percen keresztül. Akkor van kész, ha a krém már megszilárdult, de a közepén még kicsit remegős. Ekkor már elzárhatjuk, ahogy hűl, sokat fog szilárdulni. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd egy éles késsel vágjuk körbe a forma oldalánál, és kapcsoljuk le róla.
  7. Csomagoljuk fóliába a kihűlt tortát, és 1 éjszakára, de min. 3-4 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon, megkössön, és összeérjenek az ízek.
  8. Tálaláskor friss málnát halmozzunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 13974
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Ajánló

Tipp: nagyobb méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat. A torta magasságától függően a sütési idő lehet kevesebb vagy több. Ha alacsonyabb a tortánk, 40 perc is elég lehet neki, figyeljünk rá!

Receptkategóriák

Málnás sült sajttorta
Szofika 104 recept

Még mindig málna-szerelem van nálam. Régóta akartam már kipróbálnia zselatinos-tejszínhabos sajttorták helyett a sült sajttortát. Klasszisokkal jobb. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de azt hiszem a málna és az áfonya lehet a dobogós.:)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?