r
Nosalty Logó

Málnás-ribiszkés joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-ribiszkés joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd 200 fokon készre sütjük, kihűtjük.
  3. A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük.
  4. A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 g-ra.
  5. A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk, és összekeverjük a gyümölcsökkel.
  6. A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét.
  7. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  8. Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb 1 egész éjszakára.
  9. Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23177
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Készíthetjük más gyümölcsökkel is, pl.meggyel, cseresznyével, de akkor a gyümölcshöz passzoló lekvárt használjunk a töltelék készítésénél. Nagyon finom, üdítően gyümölcsös édesség! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortareceptet a Tina magazin 100 válogatott recept 2005. évi számában találtam, csupán annyit módosítottam, hogy linzertészta volt a tortaalap, én most inkább ezzel a vaníliás piskótával próbálkoztam, és nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel. A nagy nyári melegben egy kis üdítően friss, gyümölcsös édesség, ami a piskótán kívül hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Pláne, ha nem növényi tejszínnel készítjük, még spórolhatunk a plusz cukorbevitellel. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!