r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Málnás-joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 4616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2243 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Elkészítés

Piskóta készítés

  1. Vegyük ki a piskóta hozzávalóit a hűtőből egy órával azelőtt, hogy elkezdünk sütni. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jön a tejföl és a vanília kivonat. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és az előző masszához keverjük. Ez egy elég masszív tészta lesz, ne ijedjünk meg, papírozott tortakarika aljában szépen simítsuk egyenesre.
  3. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tortaformában(!!) hagyjuk kihűlni. Majd vágjuk körbe a piskótát, szedjük le az aljáról a papírt és tegyük vissza a tortakarikába.

Citromos, joghurtos réteg

  1. Főzött citromkrémet készítünk. A citromok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, kis lábasban felforraljuk.
  2. Addig összekeverjük a tojásokat a cukorral, a forró citromlevet állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd vízgőz felett az egészet besűrítjük (80 fok), de állandóan kevergetjük, mert senki se szereti a citromos rántottát...
  3. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatinokat. Várunk, míg kézmelegre hűl, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és elkeverjük. Most jöhet bele a görög joghurt. Kóstoljuk meg, ízlés szerint tehetünk még bele egy kis porcukrot, ha nem elég édes.
  4. Ráöntjük a tortakarikában hagyott piskótára, és hűtőbe tesszük (vagy fagyasztóba, ha türelmetlen típusok vagyunk), hogy megdermedjen a teteje.

Málnahab

  1. A málnát kiolvasztjuk, leöntjük róla a felesleges folyadékot.
  2. A málnát a cukorral összefőzzük kb. 5 perc alatt, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és a fél citrom levét. Szűrőn átpasszírozzuk a házi expressz lekvárunkat, majd az asztalon hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt lekvárunkhoz forgatjuk nagy, könnyed mozdulatokkal. A már megdermedt joghurtos rétegre halmozzuk és óvatosan elsimítjuk a tetején.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10393
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Ajánló

Két órát pihentetjük még a hűtőben, utána óvatosan körbevágjuk forró vízbe mártott (és utána szárazra törölt) késsel, így távolítjuk el róla a tortakarikát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Jó sütögetést!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

22 cm-es tortakarikára írom nektek, sokkal könnyebben kivitelezhető így, mintha keretben sütné az ember!

Hozzávalók

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek