r
Nosalty Logó

Málnás habos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Málnás habos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 2332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1644 micro
Összesen 2332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

piskóta

málnás hab

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgáját a cukorral robotgép segítségével fehéredésig keverjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a kakaóval összekeverjük.
  4. A cukros tojássárgáját a habra öntjük, a kakaós lisztet ráhintjük. Széles fakanállal alulról felfelé forgatva összekeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. Ha megsült, még melegen leszedjük a sütőpapírt róla, és hagyjuk langyosra kihűlni.
  7. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy körben mindenhol alaposan lelógjon. A piskóta 1/3-át (őzgerinc hossza) levágjuk, a többivel kibéleljük a formát, alaposan belenyomkodjuk. Az elkészített málnás habot beletöltjük. A levágott piskótát rátesszük, kicsit rányomkodjuk. Folpackkal szorosan lezárjuk.
  8. Legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Kibontogatjuk a folpackból, tálra borítjuk, a félretett habbal és néhány szép szem málnával megdíszítjük.

málnás hab

  1. A málnát másfél kanál porcukorral elkeverjük.
  2. A tejszínt félkeményre felverjük, hozzáteszünk 1 ek vanília kivonatot és 1-1.5 kanál porcukrot (ízlés szerint). Keményre felverjük a habot. Egy púpos ek habot kiveszünk a díszítéshez. A többihez hozzáadjuk a málnát, és óvatosan összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6436
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Természetesen állati tejszínből is elkészíthető, akkor viszont tegyünk hozzá 2-3 habfixálót, hogy a hab később is megtartsa az állagát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű, "gurulós" málnát vásároltam egy idős nénitől. Kínálta magát a lehetőség, hogy süti is legyen belőle. Éltem vele, és megérte, mivel a házi kritikusaim az első szelet után annyit mondtak csak: még egy szeletet kérek :)   

Hozzávalók

piskóta

málnás hab

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek