r
Nosalty Logó

Málnás-csokoládés love cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PpetraA
Málnás-csokoládés love cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 6169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 6169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Elkészítés

Csokoládémousse

  1. A csokoládémousse-hoz 4 tojássárgáját fehéredésig keverünk 80 g porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojásos masszát vízgőz fölé helyezzük, és a mosogatóba hideg vizet töltünk. A tojásos masszát kb. 6 percig kevergetjük a vízgőz felett, majd azonnal a hideg vízzel megtöltött mosogatóba rakjuk, és a masszát ott is folyamatosan kevergetjük, addig, amíg le nem hűl.
  2. Ezután az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott vajat és a tojásos-cukros masszát. A 4 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 20 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a csokis-tojássárgájás keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a keveréket. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

Málnahab

  1. A málnahabhoz a málnát krumplinyomóval kissé összetörjük, félretesszük. A habtejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az összetört málnát. Ezt is berakjuk a hűtőbe egy éjszakára.

Tészta

  1. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformában készíttettem, így a mennyiség egy ekkora tortaformához elegendő. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A torta tésztájához 7 tojássárgáját fehéredésig keverünk 60 g porcukorral. A tojássárgájához hozzáadjuk a lehűtött étcsokoládét és a 15 g keserű kakaóport. 5 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 70 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a tojássárgájás-csokis keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát.
  4. A csatos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk. Három tésztalapra lesz szükségünk, ezért a tésztát próbáljunk meg úgy adagolni, hogy nagyjából egyforma vastag lapokat kapjunk (1-1,5 cm között). Mivel a tortalapokat külön sütjük, egy lap gyorsan, kb. 5-7 perc alatt megsül.
  5. Ha egy lap megsült, vegyük a formából, egy rácson hagyjuk kihűlni, végül húzzuk le róla a sütőpapírt. A tésztát elkészíthetjük előző nap vagy a torta összeállításának napján is.

Összeállítás, díszítés

  1. A tortatál aljára rakjuk az első tortalapot. Habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tésztalapra a két krémből felváltva. Ha megvagyunk az első réteggel, akkor óvatosan megszórtuk a tetejét ízlés szerint a színes cukorkákkal, dekorgyöngyökkel, és jól alaposan megszórjuk robbanós cukorral.
  2. A második réteggel is ugyanígy járunk el (tészta, krémhalmok, cukorszórás). A harmadik rétegnél, ez már a torta teteje lesz, annyit változtatunk az előzőhöz képest, hogy csak a tészta szélére teszünk a krémekből egy sort, a tészta közepére pedig friss málnát halmozunk. Végül dekoráljuk a különböző cukrokkal.
  3. Tálalásig a hűtőben tartjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3283
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-csokoládés love cake
PpetraA 4 recept

Milyen is a szerelem? Édes és olvadós, mint a málna, néha kesernyés, mint az étcsokoládé, és olykor pezseg, mint a robbanós cukor a szánkban. Én így tudtam definiálni a szerelmet ebben a kreációban. A recepteket általában lehet variálni, a hozzávalókat cserélgetni, esetleg kihagyni belőle ezt-azt. Ebből tortából egy dolgot ne hagyjatok ki: a robbanós cukrot, mert szerintem nagyon mókás kis dolog, és ez adja az én szerelem tortám lényegét. Szerencsére beszerezni sem túl bonyolult, mert a kis élelmiszerboltokban ma is lehet kapni. 

Hozzávalók

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!