r
Nosalty Logó

Málnás charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Málnás charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 2515 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 420 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 2515 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra állítva.
  2. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel.
  3. Továbbverjük az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jön a liszt, azzal már nem verjük, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkeverjük.
  4. A sütőhöz kapott nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rásimítjuk a masszát. A sütőt 180 fokra állítjuk, és a tésztát megsütjük. Nagyon hamar megsül.
  5. Még melegen, a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. (Régebben én is nedvesített konyharuhába tekergettem, de rájöttem, hogy erre semmi szükség. A sütőpapírral együtt feltekerve remek tekercs lesz, egy művelet megspórolva, és nem kell kimosni a konyharuhát.)
  6. Amikor kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és megkenjük a málnalekvárral*, visszatekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
  7. Pár szem szép málnát félreteszünk a díszítéshez, a többinek a felét leturmixoljuk, összekeverjük az édesítővel és a zselatinnal, hozzáöntünk kb 1 dl vizet, és jó melegre megfőzzük, de nem forraljuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a kihűlt, zselatinos málnával. Hozzákeverjük a maradék málnát is.
  8. Egy gömbölyű tálat kibélelünk a piskótaszeletekkel, meglocsoljuk egy kis rummal, és beleöntjük a málnás, tejszínes krémet. Ezután be a hűtőbe, és várhat másnapig.
  9. Tálaláskor a szélét egy késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálra.
  10. Tejszínhabbal és a félretett málnaszemekkel díszíthetjük.
  11. *A málnalekvárhoz a málnát egy lábosba tettem, beledobtam egy vaníliarudat, kevés édesítőt, és addig főztem, amíg besűrűsödött. Nem adtam hozzá semmi tartósítót, pár napig a hűtőben így is elállna, ha nem fogyna el.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 42224
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 27.

Ajánló

A zsírtartalmát lehet csökkenteni, ha a fele tejszín helyett joghurtot teszünk bele. Az elkészítési időt pedig, ha készen vett piskótatekercset használunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Vége az eperszezonnak, de itt a málna, a kedvenc gyümölcsöm. Ha pedig itt a málna, akkor mi sem egyszerűbb, finomabb, és szebb, mint a málnás charlotte. A charlotte mindig jó választás. Könnyű, finom, elronthatatlan, remekül néz ki, és jól szállítható. Én is vendégségbe vittem.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek